Na Brexit komt jouw Nexit. Waarom zou je naar Nederland terugkeren als je toch al op vakantie bent?

1. De lach van Zalm
De schaterlach van Gerrit Zalm galmt weer over het Binnenhof. Zelfs als de immer vrolijke informateur dit kabinet snel in elkaar timmert, zijn we voorlopig niet van de schuddebuikende econoom af. De man is pas 65 en kan nog twintig jaar door in allerlei politieke erebaantjes. Vlucht nu het nog kan!

2. Cv oppoetsen
Als millennial is de wereld jouw playground. Dankzij goedkope vliegtickets heb je Azië en Latijns-Amerika al achter de kiezen als backpacker. Tijd voor een baan in het buitenland, tijd voor het oppoetsen van je cv. Uit internationaal onderzoek van uitzend- en detacheringbureau Accountemps blijkt dat 40 procent van de 1550 ondervraagde personeelsmanagers bereid is om iemand meer salaris te betalen als hij/zij ervaring heeft opgedaan in het buitenland. Kassa! Werken in de Verenigde Staten, Duitsland of Frankrijk scoort het meest bij headhunters.

3. De Messias leeft en hij heet Justin
Als we social media mogen geloven, is de Heiland teruggekeerd op aarde en leeft en werkt hij in Ottowa. Boek een ticket vanaf je vakantieadres (bijna altijd goedkoper dan vanuit Nederland) en probeer de Canadese premier Justin Trudeau in het echt te zien. Hij is al getrouwd, dus een secret liaison met deze fotogenieke krullenbol zit er niet in, maar je kunt in immigratieland Canada altijd een kaarsje voor hem branden. Dat Justin ook wat schaduwkantjes heeft (milieu, olieboringen), vergeven we gemakshalve.

4. Brexodus halleluja
Nieuwe ronden, nieuwe kansen: Joris Luyendijk voorspelt dat de helft van de EU-expats binnen vijf jaar verdwijnt uit het VK. Fantastisch nieuws, want de een zijn vertrek is de ander zijn baan. Juist nu liggen er kansen voor mensen die niet bang zijn voor de verblijfsregeltjes van Theresa of Boris.

5. Floortje Dessing-complex
Wie droomt er niet van een reis naar het eind van de wereld? Floortje Dessing doet niet anders, en na elke aflevering snakken we naar ruimte, adem en een wereld zonder Floortje. Probeer Kazachstan, waar een dictator met geld smijt en een enorme Astana Expo heeft neergezet. Genoeg grasvelden voor nomadische tententrips over. Of ga kijken in Estland, dat net voorzitter van de EU is geworden, dol is op ons Europeanen en ook nog wel wat lege percelen over heeft.

6. Liefdesbaby
Love is in the air, daar op dat tropische strand. En als die romance een blijvertje blijkt, dan is ‘gezinshereniging’ een schone zaak. Maar de Nederlandse eisen zijn heel streng voor iemand van buiten de EU, zelfs als je een liefdesbaby verwacht. Handiger om hier te trouwen en je elders in de EU je vestigen, waar de regels veel minder streng zijn. Na de Belgische route is nu Duitsland favoriet. In Hamburg kunnen ze niet genoeg krijgen van die Hollandse liefdesparen …

7. Belastingen
Naast Scandinavië heeft Nederland de hoogste belastingdruk van Europa. Heb je geld te veel, verkas dan naar Monaco (nultarief) of de zuiderburen. Dankzij Trump en zijn Republikeinen betaal je comfortabel weinig in de VS, al zijn ze daar tegenwoordig minder scheutig met verblijfsvergunningen. Volgens Erik de Vlieger ben je een loser als je vlucht, maar daar kom je wel overheen als je huilend naar de pinautomaat loopt.

8. Harde G
Voor de sensitieven onder ons (zeker als ze van onder de rivieren komen) is elk ochtendgesprek bij de koffieautomaat een auditieve kwelling. Hollanders zijn wereldkampioen gruwelijke keelklanken (op afstand gevolgd door Israëli’s en Arabieren) en daardoor op afstand herkenbaar. Ook op dat leuke terrasje in de Provence. De heilige graal der zachte klanken bevindt zich in Lissabon, waar de meest melodieuze taal ter wereld wordt gesproken. De schattige Salvador Sobral heeft niet voor niets Eurovisie 2017 gewonnen. Voor de taal kun je ook nog verkassen naar Brazilië of Guinee-Bissau.

9. Rust in Ripon
Soms wil je de hectiek de hectiek laten. Goed nieuws: in het plaatsje Ripon zoeken ze een hoornblazer. Je hoeft alleen maar om 21:00 uur vier keer op een soort jachthoorn te blazen om de tijd aan te geven. Rust en regelmaat, en dat al sinds het jaar 886. Je moet een raar pak aan en astmatische longen helpen niet echt, maar aan aandacht geen gebrek.

10. Druppeldruppel op het zolderraam
Binnenkort verhuizen al die Britse rotbejaarden aan de Spaanse kusten terug naar het regenachtige Britse gat waar ze vandaan komen. Grijp je kans, huur een etage voor noppes (beton is de smaak van de dag) en verkoop shots aan minderjarigen. Oh nee, dat mag niet. Geniet desondanks na de Hollandse grauwe wolkenpartijen van het meest regelmatige zonneklimaat van Europa. Vergeet je niet in te smeren!
Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl.